Ptačí hrad 2021

19. 12. 2021

I přes covidovou dobu se nás po dvou letech sešlo dost lidiček (15 a dvě psí dámy), kteří si udělali předvánoční vycházku na náš Ptačí hrad u Velichovek. (Minulý rok se naše každoroční vycházka kvůli covidovým pravidlům uskutečnila individuálně formou úkolové stezky.) Jak už jsme si za ta léta zvykli, tak i letos nás sníh nečekal.

Ti, co chodí pravidelně, se už těšily na naše pravidelné hrací zastávky. Nováčci čekali, co přijde. 😊

První zastávka byla nad lomem, kde jsme si zahrály Evoluci. Na další zastávce u pomníčku jsme zavzpomínali, jak to zde vypadalo před vykácením lesa. Díky kůrovcovi a vichřicím se reliéf tohoto místa úplně změnil.

Za neustálého hovoru jsme pokračovali dále a v kopci před rozvodnou jsme uskutečnili štafetový skok do kopce. Pod elektrickým vedením jsme zkusili jiskření rukou, ale nezadařilo se. Po chvilce chůze jsme už byli u „naší“ cedule s informacemi o Rotemberku a Ptačím hradě.

Prošli jsme stará krmítka, odstranili zbytky z minulé nadílky a rozvěsili nová krmítka a budky.

Následně jsme rozdělali oheň, opekli vuřty a chleby. Napili se a rozdělili se na 4 skupinky. Naším úkolem bylo štafetově přenášet zapálenou prskavku k dalšímu členovi družinky, zapálit mu jeho prskavku a tímto způsobem zapálit velkou hlavní prskavku, která byla až na druhé straně Ptačího hradu. Byl to hezký boj.

Pak už jsme zvěři a ptákům zazpívali v jejich řeči koledy, uhasili oheň a vydali se zpět. Ještě u krmelce jsme se fotograficky zvěčnili a šlo se. Cestou zpět jsme hráli naše oblíbené „Káně letí“. Čímž jsme, mimo jiné docílil i toho, že nikdo domů nepřišel čistý. Líza se ještě cestou rozhodla, že domů ještě nepůjde a začala se vracet zpět na Ptačí hrad. Po jejím odlovení a vysvětlení, kterým směrem se teď půjde, jsme dorazili zpět k autům.

Zde jsme se rozloučili, popřáli si krásné vánoce a rozprchli se do svých domovů vyhlížet a připravovat vše na Štědrý den.

Fotografie z akce jsou ve fotogalerii.