Zimní olympijské hry 4.2.2022

V pátek 4. 2. jsme v rámci pololetních prázdnin hned ráno zahájili Zimní olympijské hry Bimbrlat. Sešlo se 16 soutěžících, 1 sportovní asistent (Honza) a 6 organizátorů. Po prezenci a vyplnění průkazu soutěžícího začalo slavnostní zahájení, olympijský taneček, rozdělení závodníků a slib rozhodčích. Po té byli všichni soutěžící obdarováni energetickým bonbónem a vyrazilo se do sportovní haly „ sokolské tělocvičny“.

Zde se uskutečnil turnaj v ledním fotbale. Většina zápasů skončila nerozhodně a tak se střílely penalty.

Po ledním fotbale se rozjel curling. Úkolem bylo přiblížit se svým kamenem (víčkem) k nakreslenému středu. Zde jsme se rozdělili na mladší a starší. Nejlepší v této disciplíně byl Dajda.

Následovala svačina a přesun na venkovní sportoviště, které se nacházelo na začátku promenády. Zde jsme porovnali své síly a umění v akrobatickém lyžování. Každému se měřil čas. Po vyběhnutí se muselo na prvním úseku zastavit a udělat holubičku, běžet dále a na druhém úseku proběhnou slalom a proběhnout soutěskou, doběhnout před lavičku, zaskákat 5x panáka s tlesknutím a teprve pak si sednout na cílovou lavičku.

Dále následoval přesun na sportoviště před klubovnu. I když tomu závodníci nechtěli moc věřit, čekal je doopravdy závod na bobech. Úkolem bylo proběhnout co nejrychleji trať. Podmínkou bylo, že jeden závodník a bob se nesmí dotýkat země. Po malé poradě zvolilo každé družstvo variantu: někdo běží s bobem v ruce a někdo nese bobistu. 😊

Tak a už nám začalo kručet v břiše. To, ale zachránila olympijská jídelna v podání Matěje a Míši a začal se servírovat oběd. S plným břichem se nedá sportovat, a proto byla klidová pauza na klubovně.

Mezitím se připravilo závodiště na biatlon. Ten byl asi tak nejnáročnější z celé olympiády. Na trati byly vždy 4 účastníci. Místo lyží měli svázané nohy uzlovačkou (rozpětí 1 krok). Po odstartování se oběhl strom a utíkalo se ke střelnici. Střelnice měla 5 míčků posazených na toaletních ruličkách. Nejprve se tenisákem strefovalo z dřepu. Kolik ran se nezadařilo, tolik malých trestných koleček se muselo uběhnout. Potom se mohlo opět na základní trať, oběhnout strom a hurá na střelnici. Druhé kolo se už střílelo ze stoje. Trestná kola byla opět za nesražené míčky. A pak už hurá do cíle.

Na venkovních sportovištích už zavládla tma, a proto jsme se přesunuly do klubovny. Než se uskutečnilo celkové vyhlášení a ukončení olympijských her, proběhl milý občerstvovací raut.

A už je to tady. Z mladších účastníků vyhrál olympiádu Štěpík, druhá byla Nela, třetí byl Filip a jeho asistent Honza (Filip měl sádru na ruce), Dajda a Matouš.

Ze starších účastníků vyhrála Maky, druhá byla Kája a třetí Gíťa.

Jelikož každý účastník naší olympiády podal pěkný sportovní výkon, nechybělo i ocenění pro zbytek účastníků v podobě malé odměny.

Olympijské hry byly ukončeny po 18 hodině a každý účastník a organizátor se odebral domů k zasloužené relaxaci.

Fotodokumentaci z akce najdete zde

2 komentáře u „Zimní olympijské hry 4.2.2022“

  1. Dobrý den, dvojka Anička a Péťa Valáškovi se hrdě hlásí k účasti na pololetní prázdniny.

Komentáře nejsou povoleny.