Pololetní výprava

Pátek

V pátek jsme se sešli u klubovny v 9:00. S Kájou a Verčou jsme šli na nádraží a vlakem jsme jeli do Pardubic. U nádraží v Pardubicích se k nám připojil Vojta. Šli jsme se podívat na pardubický zámek. Na zámku jsme viděli pávy. Šli jsme na bazén, kde se k nám připojil Matěj. Žůža při skoku do bazénu ztratila brýle, ale Matěj je vylovil. A Vojtíkovi se ztratila jedna ponožka. Pak jsme si na bazéně dali párek v rohlíku a jeli jsme vlakem zpět do klubovny. Při příchodu na klubovnu nás přivítala Zdéna. Přichystali jsme si spaní, odpočinuli si a dali si polévku. Poté jsme vyráběli škrabošky a jedli pizzu. Také ještě doratzila Míša. A teď už jsme komplet. Po večeři jsme hráli hru malování a hádání a pustili jsme si večerní film Špunti na vodě.

Sobota

V sobotu jsme se vydali vlakem do Dvora Králové. Šli jsme přes Čertovy hrady do Bílé Třemešné. Po ledových kalužích, cestou necestou a také blátem. V Bílé Třemešné byl masopust. Koukali jsme se na divadelní scénky na téma dovolená v Chorvatsku. Byl tam i masopustním průvod. Nasadili jsme naše vyrobené škrabošky a vyrazili s průvodem. V polovině cesty se odehrála druhá část divadla, kde byla i velmi humorná scénka s otužování. K obědu byl chleba se sekanou a jitrnice. Potom jsme jeli zpátky do Jaroměře vlakem. Když jsme došli na klubovnu a odpočinuli si, byla večeře. Ptali jsme se na otázky z masopustu a kreslili jsme panáčky. První namaloval hlavu. přehnul papír a podal to sousedovi a ten nakreslil tělo a tak dále. Na promítání jsme si vybrali film Psí poslání 1 a Psí poslání2 .

Neděle

Snídaně byla nedělní poryč a každý si ho vařil sám. Pak jsme si sbalili své věci. Ještě jsme si stihli zarát jsme hru Pepíčku pípni a poté si pro nás přijeli rodiče.

Žůža